Activiteiten verenigingen in Haspengouw

← Terug naar Tweede Wereldoorlog in Haspengouw

Organiseer je in 2022 een activiteit rond WO II of breng je een publicatie uit? Geef ons dan een seintje via info@erfgoedhaspengouw.be en wij verzamelen alle informatie op deze pagina.

Voor extra financiële ondersteuning kan je altijd gebruik maken van ons subsidiereglement.

 

Museum Winter 1944: oorlogsverleden te voet, te fiets of met de auto

 

Museum Winter 1944 heeft een permanente tentoonstelling over de koude wintermaanden in 1944. Zij organiseren ook verschillende activiteiten rond Kerstmis en in het voorjaar. Daar komt vanaf 2021 een nieuw aanbod bij: een route die alle belangrijke oorlogsmomenten in Borlo en omgeving verbinden. Meer informatie over het museum en hun werking vind je op https://www.pachthof.com/oorlogsmuseum-winter-1944/

Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Riemst: tentoonstelling WOII (UITGESTELD WEGENS CORONA, nieuwe datum nog niet gekend)

GOGRI bereidt een grote tentoonstelling voor over de lokale geschiedenis tijdens de oorlogsjaren 1940 – 1944. Deze tentoonstelling vindt plaats in het museum Onder De Brug in Vroenhoven en opent begin mei 2020

 

Historische Kring Membruggen: Publicatie boek (+ randactiviteiten) over de crash van Amerikaans vliegtuig B17 op 16 november 1944 (UITGESTELD WEGENS CORONA)

De Historische Kring van Membruggen laat haar licht schijnen op de crash van een Amerikaans vliegtuig in 1944. Deze crash had een diepe impact op de lokale gemeenschappen. Met een publicatie, lezingen en wandelingen wil de Kring hier dan ook uitgebreid aandacht aan besteden. De activiteiten zijn gepland voor oktober 2020.

 

Historisch Centrum Luchtmachtbasis Brustem: Tentoonstelling ‘Het gewapend verzet & de Amerikaanse bevrijding’

in samenwerking met Heemkunde Brustem.

Burchtheem, Burchtgracht 5, 3800 Brustem | van donderdag 3 november tot en met maandag 7 november 2022 van 12.00 tot 17.00 uur |gratis

Groot-Bilzen herdenkt: beeldreportages 

Activiteit afgelopen.

Meer info over de beeldreportages van de verschillende heemkringen via katrien.bruggeman@gmail.com

 

Werkgroep WO II in Martenslinde

Herdenking van de crash en voorstelling van de nieuwe publicatie ‘Martenslinde onder de radar’ op zondag 21 augustus 2022.