Heb je nood aan advies bij je erfgoedproject? Heb je vragen rond collectiebeheer of digitalisering? Heb je nood aan ondersteuning bij het aanvragen van subsidies? Erfgoed Haspengouw helpt je graag verder met al je culturele erfgoedvragen.

Contacteer ons via [email protected] of 011 70 18 30

Erfgoedplus.be is dé (zoek)website  voor cultureel erfgoed in Vlaanderen. Je kan er nagaan wat er allemaal aan erfgoed te vinden is in de eigen gemeente, de eigen stad, het museum in de buurt… en je kan er informatie terugvinden over je favoriete erfgoed of onderwerp.

Erfgoed Haspengouw stimuleert en ondersteunt partners in Haspengouw om cultureel erfgoed te registreren, inventariseren en/of te ontsluiten via Erfgoedplus.be. Je kan Erfgoedplus.be gebruiken als ondersteunend instrument voor het beheer van je erfgoed: aanmaak digitale inventaris (bv. Erfgoedregister), opvolgen bewaartoestand, afstotingsbeleid, depotbeleid, preventie… Met de technische hulpmiddelen en begeleiding van Erfgoedplus.be kan je de kwaliteit van de eigen inventaris verbeteren met het oog op uitwisselbaarheid en duurzaamheid. Ook kan je via Erfgoedplus.be de eigen erfgoedcollecties toegankelijk maken voor het grote publiek en makkelijk met de eigen collectie deelnemen aan Europeana.

Erfgoedwijzer.be is een website die je op een laagdrempelige wijze informeert over de vele aspecten van depots en hun gebruik. Je maakt kennis met de uitdagingen bij de bouw en inrichting van erfgoeddepots, bij het fysieke en digitale collectiebeheer en bij de organisatorische/logistieke aspecten van een erfgoeddepot.