Digitale handigheden

← Terug naar EHBD

Digitaal samenwerken

Documenten, afbeeldingen en je archief bewaren op een cloud-service als GoogleDrive, OneDrive, iCloud en/of een NAS heeft verschillende voordelen:

  • Het is een kans om alles wat doorheen de tijd op verschillende computers, usb-sticks, CD-roms,… en bij verschillende mensen zit, te verzamelen en te ordenen
    zie je tussen de bomen het bos niet meer en vermoed je veel dubbels? Een programma als DROID kan je helpen die dubbels eenvoudig te detecteren zodat je met een gerust hart dubbele bestanden kan verwijderen. Wil je met DROID aan de slag maar weet je niet hoe? An-Katrien helpt je met plezier.
  • Je kan vanop afstand tegelijkertijd aan hetzelfde document werken
  • Je hebt alles van de vereniging op één plaats en iedereen heeft toegang (je kan per map of zelf document bepalen wie wel of niet ook kan bewerken)

Tip: Maak een algemeen e-mailadres voor je vereniging aan (vb. naamvereniging@gmail.com). Zo kan je met meerdere mensen de inbox beheren en moet je niet telkens een nieuw e-mailadres communiceren naar de buitenwereld bij een wissel van het bestuur.

Digitaal vergaderen

Spreken met iemand aan de andere kant van het land of zelfs in het buitenland? In het griepseizoen liever geen risico lopen? Dan kan je ook eens online vergaderen via zoom, praatbox. De mogelijkheden zijn eindeloos en vaak gratis. Elk platform heeft voor- en nadelen. De beste manier om het te leren, is door het te proberen en te doen.

Digitale communicatie

Het is belangrijk dat je vereniging en haar werking zichtbaar is voor de buitenwereld. Dat kan via een nieuwsbrief, een mailing, op een website of via sociale media. Kies het medium dat voor jouw werking past en haalbaar is in functie wat je precies wil bereiken met je communicatie. Wil je informeren? Of ben je op zoek naar interactie met je publiek?

Tip: Ben je op zoek naar hulp bij het starten met een nieuwsbrief of het opzetten of vernieuwen van je website? Laat An-Katrien iets weten, ze helpt je graag verder.