Aan de slag met de Erfgoedapp

← Terug naar Archief/collectie ontsluiten

Op 27 maart ontdekten we, onder de deskundige begeleiding van Bram Wiercx van FARO, de eindeloze mogelijkheden van de Erfgoedapp en leerden we hoe je met deze app jouw erfgoedverhaal kan vertellen.

Tijdens de vervolgbijeenkomst op 15 mei luisterden we naar Marc Roekaers (Stichting Jos Tysmans vzw), zijn ervaringen met het maken van een tour in de app (hij deed dit zonder eerst de vorming te volgen) en elkaars ideeën.

Wat is de eerste stap als je aan de slag wil met de Erfgoedapp? De Erfgoedapp even vergeten! Eerst ga je met pen en papier of in een eenvoudig Word-document aan se slag. Op welke locaties of over welke objecten wil je iets vertellen? Welke informatie en leuke verhalen/anecdotes heb ik hierover? Welk beeld-, audio- of fotomateriaal is er? Hoe wil ik mijn verhaal per locatie/object vertellen?

Je mag ervan uitgaan dat alles wat je wil doen met de Erfgoedapp ook effectief mogelijk is. Als je je scenario klaar hebt, kan je aan het technische gedeelte beginnen. Daarbij komen de uitleg en video’s op ErfgoedApp DIY | FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw zeker van pas. Je mag ook altijd een afspraak maken met An-Katrien voor extra hulp.

Was je niet aanwezig op deze bijeenkomsten maar ben je nieuwsgierig naar de Erfgoedapp en de mogelijkheden ervan? Contacteer An-Katrien, ze vertelt je er met veel plezier meer over en helpt je op weg.