Verzamelaars in Limburg

← Terug naar Limburg Verzameld/t

Verzamelingen zijn elk uniek op hun eigen wijze. Achter elke collectie schuilt steeds een apart verhaal. Bijna iedereen verzamelt of kent in zijn omgeving een gedreven verzamelaar. ‘Limburg Verzameld/t’ wil zicht krijgen op Limburgers met een opmerkelijke collectie. Wat was de aanleiding en blijft de stuwende motivatie? Hoe is de verzameling gegroeid en wat is het toekomstperspectief? Is er een link met de provincie Limburg? Verzamelt men bewust omwille van de erfgoedwaarde en hebben de stukken een historisch, sociaal of lokaal belang? Heeft de collectie ook een esthetische, culturele of artistieke meerwaarde? Wordt de verzameling in hoofdzaak gezien als een investering met marktwaarde? Hoe beschouwt men de eigen verzameling tegenover deze van collega verzamelaars? Wat maakt juist de eigen verzameling zo uniek? De projectgroep ‘Limburg Verzameld/t’ doet een oproep om op zoek te gaan naar verzamelaars en verzamelingen.

Verzamelt je zelf? Ken je verzamelaars of heb je weet van opmerkelijke verzamelingen? Bezorg ons een beschrijving van de verzameling samen met de contactgegevens.

Een verzameling melden kan op limburgverzameldt@erfgoedplus.be

 

‘Limburg Verzameld(t)’ is een samenwerking tussen Heemkunde Limburg en de Limburgse Heem- en Geschiedkundige kringen, Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, Erfgoed Haspengouw, Het Limburgs Volkskundig Genootschap, Het Stadsmus en het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE).