Slow Looking: Sint-Jozefbeeld van Ordingen

← Terug naar Home

In december 2022 werd de Sint-Harlindis en Relindiskerk van Ordingen geïnventariseerd door Erfgoed Haspengouw. Dit gebeurde in het kader van het waarderingstraject en de lopende herbestemming van het kerkgebouw.

Alle objecten werden onderzocht op basis van hun erfgoedwaarden. Zo ook het Sint-Jozefbeeld, dat zich tot dan toe nog steeds hoog op zijn sokkel tegen de kerkmuur bevond. De meningen van de werkgroep waren verdeeld: Gips? Hout? Of neen… toch gips? De egale ondoordringbare polychromie liet niet in haar kaarten kijken.

Het is pas in het voorjaar van 2023 wanneer het beeld naar beneden werd gehaald voor verhuis dat de nieuwsgierigheid opnieuw ontstond. De kerkfabriek besloot, op initiatief van pater Jos Vanderheyden, om het beeld te laten behandelen door restaurateur Albrecht Goorts.

Ben jij ook nieuwsgierig naar welke geheimen het beeld prijsgaf? Kom dan op donderdag 16 november naar een nieuwe Slow Looking. We nemen in kleine groep plaats rond het gerestaureerde beeld en Albrecht Goorts zal er die avond vertellen over zijn onderzoek en behandeling.

Praktisch

donderdag 16 november 2023 | deuren open om 19.00 uur, start Slow Looking om 19.30 uur
Kapel van Helshoven, Helshovenstraat, 3840 Borgloon

Gratis maar inschrijven is verplicht.