Kijksessie Voor Boer en Tuinder

← Terug naar Home

Hoe kijken mensen uit de land- en tuinbouwsector die vroeger regelmatig afstemden op ‘Voor Boer en Tuinder’ vandaag naar dit audiovisuele erfgoed? Dat is de centrale vraag die we onderzoeken tijdens vijf ‘participatieve kijksessies’ in het kader van het project ‘Boeren op de buis’. De volgende sessie is die over fruitteelt en gaat door in het Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek op 14 juni (13.00-16.30 uur).

Keek jij vroeger wel eens op BRT naar Voor Boer en Tuinder op zondagnamiddagen en was of ben je actief in de fruitteelt? Dan ben jij de geknipte persoon om ons meer te vertellen over jouw herinneringen aan het iconische televisieprogramma en de fruitsector van toen (1959-1988). Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) en Stroopfabriek Borgloon organiseren een kijksessie op woensdag 14 juni (13u-16u30) in Borgloon. Met een groep van 7 à 10 deelnemers zullen we samen kijken naar en spreken over het televisieprogramma en hoe de sector in beeld gebracht werd. Zo willen we meer te weten komen over het programma en de geschiedenis van fruitteelt in onze regio.

Heb jij interesse om je herinneringen aan Voor Boer en Tuinder en de fruitsector van toen te delen? Stuur dan een mailtje naar lore.vanhumbeeck@cagnet.be of contacteer haar via (0)16 37 98 09 met wat achtergrondinformatie (korte voorstelling met huidige of vroegere beroep, geboortedatum, band met het programma …). Lore is projectmedewerker bij het Centrum Agrarische Geschiedenis.

Fotoarchief VRT, gezamenlijk rond de buis voor ‘Voor boer en tuinder’, 1966.