KantelinK en kant als kunst: Al 12 jaar lang brengen zij de oude kantambacht op een bijzondere en hedendaagse manier onder de aandacht. Hun creaties en tentoonstellingen overstijgen het nostalgische karakter van kant. Met opmerkelijke initiatieven brengen een eeuwenoude ambacht op een hedendaagse en kunstzinnige manier tot leven en trekken ze de aandacht in binnen- en buitenland.

 

Neigemenneke, Boddelkèèr en het Sint-Truins dialect: Het Sint-Truidens dialect wordt door verschillende verenigingen hoog op de agenda gezet. Iedereen op zijn manier en daarom was het moeilijk kiezen en hebben we ze gebundeld. De Boddelkèèr pleziert elk jaar duizenden toeschouwers met levendig straattheater in het dialect. Het Neigemenneke doet het op een meer academische manier via een jaarlijks magazine waar dieper in wordt gegaan op de herkomst en toekomst van het dialect.

 

Sint-Truidense schatten vzw en het religieus erfgoed: Sint-Truiden bulkt van het religieuze erfgoed en Sint-Truidense schatten vzw krijgt het voor elkaar om dit waardevolle erfgoed ten eerste zeer goed te bewaren én open te stellen naar het publiek via onder andere de schatkamer. Het enthousiasme en de drive van deze vrijwilligers werkt aanstekelijk en inspirerend.

 

Breng je stem uit