Aan de slag met de Erfgoedapp
Wat is de eerste stap als je aan de slag wil met de Erfgoedapp? De Erfgoedapp even vergeten! Eerst ga je met pen en papier of in een eenvoudig Word-document aan het werk. Op welke locaties of over welke objecten wil je iets vertellen? Welke informatie en leuke verhalen/anekdotes heb ik hierover? Welk beeld-, audio- of fotomateriaal is er? Hoe wil ik mijn verhaal per locatie/object vertellen?
Je mag ervan uitgaan dat alles wat je wil doen met de Erfgoedapp ook effectief mogelijk is. Als je je scenario klaar hebt, kan je aan het technische gedeelte beginnen. Daarbij komen de uitleg en video’s op ErfgoedApp DIY | FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw zeker van pas. Je mag ook altijd een afspraak maken met An-Katrien voor extra hulp.
Vormingsreeks 2025
Zie je de voordelen en opportuniteiten van de ErfgoedApp maar weet je niet waar te beginnen? Deze vormingsreeks zet je stap voor stap op weg. Na de vier sessies heb je een mooie start gemaakt en heeft de ErfgoedApp geen geheimen meer voor jou.
De reeks bestaat uit 4 sessies. Je krijgt elke keer wat huiswerk mee naar huis.
- donderdag 26 juni 2025: Sessie 1: Kennismaking. Kennismaking met de ErfgoedApp en uitwisselen van ideeën. Tussentijdse opdracht: informatie en beeldmateriaal verzamelen van maximum vijf locaties/objecten/verhalen waarover je iets wil vertellen via de ErfgoedApp
- donderdag 18 september 2025: Sessie 2: Storytelling. Wat wil je vertellen? Hoe kan je de gevonden informatie goed overbrengen? Wie is je doelpubliek? Welke mogelijkheden zijn er? Tussentijdse opdracht: scenario maken op papier/Word/Excel en account aanvragen via FARO
- donderdag 23 oktober 2025: Sessie 3: Aan de slag in de Erfgoedmanager. Je steekt de info van minimaal een locatie/object/verhaal in de ErfgoedApp. Tussentijdse opdracht: punten afwerken (indien gewenst met hulp van An-Katrien)
- donderdag 27 november 2025: Sessie 4: Tour maken. Hoe maak je een tour? De tour is af en nu? Wie wil kan zijn gloednieuwe (voorlopige) tour voorstellen aan de medecursisten.
De sessies vinden plaats in het Historisch Stadhuis van Borgloon (Markt z/n), telkens van 16.00 – 17.30 uur.
Ben je nog niet helemaal overtuigd? Schrijf je dan in voor de eerste sessie en beslis achteraf of je ook de andere sessies volgt.
Ben je na deze vormingsreeks goed gestart maar nog lang niet klaar? Geen probleem! Je kan altijd verder werken aan je tour en beroep blijven doen op ondersteuning van An-Katrien.
Schrijf je in
Vormingsreek ErfgoedApp
