De getoonde collectie bestaat zowel uit pareltjes van graveerkunst als uit voorstellingen die charmeren door hun eenvoudige, kleurrijke composities of door de voor ons soms mysterieuze onderwerpen.

Maak kennis met de maandbriefjes, handprenten, uurwijzers van het lijden, het knip- en snijwerk en zoveel meer. Je wordt door deze tentoonstelling meegenomen in de geloofs-, denk- en gevoelswereld van onze voorouders.

EIGENTIJDSE HELDEN

Je komt ook oog in oog te staan met meer dan 200 hedendaagse helden geportretteerd door de geselecteerde kunstenaars van de Sweet Devotion- kunstwedstrijd. Welke figuur of afbeelding hebben de kunstenaars getekend, geschilderd, gecreëerd?

MY SWEET DEVOTION

Op Sweet Devotion kan klein en groot z’n eigen heligenprentje drukken. Je kan ter plaatse stemmen op je favoriete hedendaagse devotieprentje én je kan ook een foto van je eigen ‘SWEET DEVOTION’ maken! Aan wie of wat heb jij je hart verloren?

ZOEK DE HEILIGE

Voor de kinderen is er een speciale op maat gemaakte zoektocht. Eén van de heiligen is  weggelopen uit een prent uit onze verzameling! Kan jouw (klein)kind vinden wie het is? Ga met hen op zoek naar de snoepjes in de paterskerk, los de vragen op en vind welke heilige het is! Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Gratis.

Welkom op deze gratis expo van 15 juli tot en met 15 november 2022. Maandag gesloten. Meer info: www.demindere.be