Wat heb je nodig voor deze Haspengouwse tiramisu van Ivan Kempeneers?

3 eierdooiers
105 g suiker
500 g mascarpone
3 eiwit
8 speculaasjes
1 dl Appeljenever
1 Jonagold appel
100 g stroop van Vrolingen
6 à 8 glaasjes

Werkwijze
Begin met het appelsausje: meng de stroop en de appeljenever in een kleine kookpot tot een vloeibare saus op een klein vuurtje.
Verkruimel de speculaas en schik een soeplepel speculaas op de bodem van elk glas, druppel er een laagje van de vloeibare appelsaus over.
De Jonagoldappel versnijden we in kleine blokjes (brunoise) en besprenkelen we met appeljenever tegen het verkleuren.
Klop de eierdooiers met de 65 g suiker tot een luchtige ruban.
Klop de mascarpone los en voeg tijdens het roeren wat appelsausje toe.
Mix de ruban onder de mascarpone.
Klop het eiwit met 10 gram suiker tot sneeuw.
Voeg de rest van de suiker geleidelijk toe.
Spatel voorzichtig het eiwit onder het kaasmengsel.
Breng een laagje kaasmengsel over de speculaas.
Leg vervolgens een laag appelbrunoise.
Werk af met een laagje kaasmengsel.
Plaats de Tiramisu in de koelkast gedurende 4 tot 6 uur.
Werk de glaasjes Tiramisu af met een streepje appelsaus