Het spel Levenswandeling is een leuk en eenvoudig spel om in gesprek te gaan over vroeger en elkaar zo op een andere manier te leren kennen. Vragen, onderverdeeld in zes categorieën zoals kindertijd, geloof & feesten en mijn dorp & stad, polsen naar verhalen en herinneringen over hoe het vroeger was. Wat is het mooiste cadeau dat je als kind van Sinterklaas kreeg? Herinner je je nog je eerste kus? Kan je enkele zinnen in jouw dialect zeggen?

Levenswandeling kan gespeeld worden in woonzorgcentra of door personen met dementie en hun mantelzorgers. Het spel is ook uitermate geschikt als gespreksstof voor een (video)gesprek tussen kleinkind en grootouder, binnen verenigingen als teambuilding of gesprekstarter of voor het oefenen van het Nederlands. Kortom, voor iedereen die een wandeling door zijn jeugdherinneringen wil maken.

Extra bij het spel zit ook een set oude foto’s uit eigen gemeente of stad. Beelden van de hoofdstraat, het marktpleinplein of van bijzondere plekken in de gemeente, van feesten, evenementen en personaliteiten brengen de dagen van weleer tot leven en zorgen voor fijne gesprekken. Met dank aan de heemkundekringen voor het bezorgen van de foto’s.

Ontlenen

Het spel kan gratis ontleend worden via: