Erfgoed Haspengouw stelt graag de digitale persteksten en foto’s van de verschillende projecten ter beschikking. Voor meer informatie of high res afbeeldingen:

Erfgoed Haspengouw
Diesterstraat 1 | 3800 Sint-Truiden
0496 36 70 03 | [email protected]

 

Perstekst: Extra middelen voor cultureel erfgoedprojecten

Goed nieuws voor verenigingen, organisaties, scholen en vrijwilligers uit Haspengouw die een project rond cultureel erfgoed willen opzetten. Erfgoed Haspengouw verhoogt in 2019 de subsidies voor cultureel erfgoedprojecten naar 2000 euro per project. Martijn Loix van Erfgoed Haspengouw: ‘Er zijn de voorbije jaren heel wat nieuwe en duurzame projecten opgestart rond cultureel erfgoed in de verschillende gemeenten. Om de lokale erfgoedliefhebbers nog meer te ondersteunen verhogen we de subsidies nu naar 2000 euro per project.’ Dat de subsidies broodnodig zijn bewijzen het aantal aanvragen. Martijn: ‘Elk jaar worden een dertigtal aanvragen goedgekeurd door onze jury. Vaak zijn de aanvragers heemkundige kringen, maar ook jeugdverenigingen, harmonieën en scholen doen projecten rond de lokale geschiedenis. Lesmappen, gemeenschapsvormende activiteiten, workshops, tentoonstellingen, restauraties en publicaties zijn veel voorkomende aanvragen die we zien. Alle informatie over de subsidies en inspiratie voor een project vind je op www.erfgoedhaspengouw.be. Je kan je vragen ook rechtstreeks stellen aan de medewerkers van Erfgoed Haspengouw via [email protected] of 011 70 18 30. De eerste indiendatum is 1 februari 2019.

 

Erfgoed Haspengouw is het samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bilzen, Borgloon, Gingelom, Heers, Hoeselt, Nieuwerkerken, Riemst, Sint-Truiden en Voeren.

 

Beeld: Gravenmuur, Nick Timmermans

gravenmuur