Wil je je erfgoedevent of -tentoonstelling voorzien van een echte blikvanger?  Ben je van plan in je bibliotheek of op je locatie erfgoed in de kijker te zetten? Spreek je graag je bezoekers aan op een kleurrijke, belevingsvolle en originele manier? Dat kan allemaal met het Erfgoedkabinet.

Het Erfgoedkabinet bestaat uit drie modules: de Reiziger, de Reporter en de Speelvogel. Samen of apart zijn ze gratis uit te lenen voor verenigingen, gemeentebesturen en erfgoedorganisaties uit het werkingsgebied van Erfgoed Haspengouw.

 

 

  • De Reiziger: als een kruising tussen ene rugzaktoerist en een rariteitenkabinet draagt de Reiziger de rijkdom van het Haspengouws cultureel erfgoed en de werking van Erfgoed Haspengouw met zich mee. De organisator kan er eigen info aan toevoegen: flyers, brochures, postkaarten, enquêtes…
  • De Reporter: registreer verhalen, getuigenissen en anekdotes rechtstreeks op video en/of audio met deze interactieve babbelbox. Je hebt ook de mogelijkheid om objecten, foto’s of archiefmateriaal te fotograferen in de pop-up fotostudio.
  • de Speelvogel: interactieve module speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar, in gezinsverband of met de klas.  Met allerlei oude en nieuwe spelletjes, voeldozen en een verkleedkoffer. Sommige spelletjes kan je aanpassen naar je eigen tentoonstelling of activiteit.

De drie modules kan je gratis als geheel of apart reserveren. Voor het vervoer heb je per module een laadruimte van ongeveer 5 à 12 m² nodig. De montage is eenvoudig en wordt beschreven in een stappenplan. Reken voor het vervoer en de opstelling op een halve dag voor twee personen. Het is niet mogelijk om het Erfgoedkabinet buiten op te stellen bij regenweer.

Ben je nieuwsgierig naar het Erfgoedkabinet en wil je graag meteen reserveren? Neem contact met ons op via [email protected] of 011 70 18 30.