Subsidiereglement Erfgoed Haspengouw

← Terug naar Subsidies voor erfgoedinitiatieven

Voor wie?

Verenigingen, organisaties, scholen, vrijwilligers uit Haspengouw die een nieuw initiatief rond cultureel erfgoed opzetten. Onder ‘Haspengouw’ verstaan we de gemeenten Alken, Bilzen, Borgloon, Gingelom, Heers, Hoeselt, Kortessem, Nieuwerkerken, Riemst, Sint-Truiden, Voeren en Wellen. Deze gemeenten maken deel uit van Erfgoed Haspengouw.

Elk nieuw initiatief rond roerend of immaterieel cultureel erfgoed komt in aanmerking. Het bouwkundig en landschappelijk erfgoed hoort daar niet bij. Enkele voorbeelden: de restauratie van een waardevol schilderij, de publicatie van een studie over een lokaal geschied- of heemkundig onderwerp, de promotie van lokale dialecten, gebruiken en gewoonten, een tentoonstelling naar aanleiding van een jubileum … en tal van andere mogelijkheden.

Erfgoed Haspengouw laat zich graag verrassen door jouw voorstel! 


Hoeveel bedraagt de subsidie en hoe kunnen we die aanvragen?

Je kan elk jaar één project indienen voor een subsidie. Het maximale subsidiebedrag bedraagt 1.500 euro.

De aanvraag mail je naar [email protected] en dit vóór 1 oktober 2022.

Download hier:

 

Tip van de jury bij het invullen van het aanvraagformulier:

Wees vanaf het begin zo volledig mogelijk en duidelijk in de projectbeschrijving, in de samenwerkingen en in de begroting. Staaf je aanvraag eventueel met extra documenten, foto’s en offertes om het project zo helder mogelijk te definiëren. Dit helpt zowel jou bij de samenstellen van het dossier, als de jury bij de beoordeling.


Wil je graag informatie over andere subsidiemogelijkheden voor jouw project?

Contacteer ons even via [email protected] of 011-70 18 32 en we helpen je graag verder in de vele mogelijkheden om extra financiële steun te vinden voor jouw project.


Inspiratie nodig? Bekijk hier het overzicht van de aanvragen uit vorige indienrondes

Aanvragen februari 2019

Aanvragen oktober 2019

Aanvragen februari 2020

Aanvragen oktober 2020

Aanvragen februari 2021

Aanvragen oktober 2021

Aanvragen februari 2022