Vorming Erfgoedapp

← Terug naar EHBD

Een verhaal, verteld op de juiste plek, werkt heel anders dan wanneer het gebracht wordt op de computer of in een boek. Met de Erfgoedapp ontvangt een bezoeker dankzij een simpele scan met het cameraoog van een smartphone of tablet geluids- en tekstfragmenten, filmpjes, enzovoort. Bovendien gebeurt dit à la carte volgens de keuze van de bezoeker zelf, die niet verplicht wordt om ‘alles’ te bekijken, te lezen en te beluisteren.

Tijdens deze workshop ontdek je, onder de deskundige begeleiding van bram Wiercx van FARO, de mogelijkheden van de Erfgoedapp en leer je hoe je met deze app jouw erfgoedverhaal kan vertellen. Je leert met andere woorden in de praktijk hoe de Erfgoedapp werkt en hoe je ze kan gebruiken voor jouw erfgoedvereniging.

Praktisch

Maandag 27 maart 2023 | 10.00-16.00 uur
Oud Stadhuis, Markt z/n, Borgloon

Prijs: €30 per persoon (inclusief broodjeslunch) | De workshop kost normaal €75/persoon, Erfgoed Haspengouw biedt je deze workshop aan de sterk verminderde prijs van €30 per persoon aan.

Eigen laptop en smartphone/tablet nodig.

Inschrijven voor 21/2

Wie zich al wat wil inlezen of voorbeelden bekijken, kan terecht op Over de ErfgoedApp | FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw