Tijdens de Nacht van de erfgoedliefhebber in de Blondeswinning in Grote-Spouwen (Bilzen) werden de winnaars van de Gouden Weckpot bekend gemaakt. Per gemeente was er een winnaar. Wie het voorbije half jaar het meest stemmen verzamelde via deze website, kreeg een unieke weckpot, gemaakt door Doreen Poesen. Deze kunstenares maakte 9 unieke aardewerken weckpotten.

 

De winnaars zijn:

Bilzen: Lin in het groen

Borgloon: Werkgroep CoLoHa

Gingelom: Oorlogsmuseum Winter 44

Heers: Werkgroep WO I

Hoeselt: Paul Achten

Nieuwerkerken: Hobby Archeologie Limburg

Riemst: Historische Kring Membruggen

Sint-Truiden*:  KantelinK

Voeren: Familie Broers

 

Proficiat aan al de genomineerden en bedankt aan alle vrijwilligers die meehelpen om het cultureel erfgoed in Haspengouw te bewaren!

 

* Bij het afsluiten van de online stemmingsronde voor de Gouden Weckpot is er echter vastgesteld dat er een probleem was met de stempagina van Sint-Truiden. Deze pagina is op een bepaald moment gehackt. We konden achterhalen dat in de laatste week van juli de problemen zijn begonnen. Het is heel jammer voor de betrokken verenigingen maar ook in Sint-Truiden is er een Gouden Weckpot uit te reiken. Daarom heeft Erfgoed Haspengouw beslist, om de stemmen te laten tellen die ingegeven zijn voordat de hacking heeft plaatsgevonden.