Gezocht: eigenaars van een Jos Tysmans-schilderij

← Terug naar Home

In 1920, honderd jaar geleden, vestigde Jos Tysmans zich in Sint-Truiden. Na enkele jaren gewerkt te hebben als onderwijzer aan de Saffraanberg, begon hij samen met zijn vrouw Alice Lemaire een boek- en kunsthandel aan het Heilig Hartplein.

Hier begon zijn professioneel leven als kunstschilder. Honderden schilderijen vonden hun weg naar enthousiaste kopers in het weidse Haspengouw. Vele van deze werken bevinden zich nog steeds bij al dan niet nieuwe eigenaars in en rond Sint-Truiden.

 

Bezit je een werk van Jos Tysmans ?

Neem dan contact op met Marc Roekaerts van de vzw. Hij kan je er ongetwijfeld meer over vertellen. En je bent van harte welkom op de collectie- en fotodag op zaterdag 9 oktober 2021 van 14.00 tot 17.00 uur in de Begijnhofkerk.

 

De Stichting Jos Tysmans verzamelt zoveel mogelijk informatie over het oeuvre van de schilder. Een inventaris wordt nu in samenwerking met  Erfgoed Haspengouw vervolledigd.

Momenteel is een mooie selectie schilderijen in de Begijnhofkerk van Sint-Truiden te zien onder de noemer  ‘Bedrijvigheid in het landschap van Jos Tysmans’  | 12 september tot en met 31 oktober 2021 | zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur – weekdagen van 10.00 tot 17.00 uur