KantelinK ‘Magische draden’

← Terug naar Erfgoeddag 2021

KantelinK

is een groep van enthousiaste kunst- en textielliefhebbers die een thuis gevonden hebben bij de Zusters Ursulinen in Sint-Truiden waar tevens ons atelier gevestigd is. Wij creëren hedendaags transparant kantwerk en textiel en leggen zo de link met de kanttraditie in Sint-Truiden.  Onze werken worden regelmatig tentoongesteld niet alleen in Sint-Truiden maar ook elders in binnen- en buitenland. Samen met andere verenigingen promoten we er de experimentele kantkunst.

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten? Volg dan zeker onze blog

 

 

Voorbereiding Erfgoeddag

Het thema voor Erfgoeddag stimuleerde al snel onze gedachten over de nacht en ook in de nacht. Wat brengt de nacht ons? Duisternis of licht? Licht en schaduw? De nacht is geheimzinnig, betovert, inspireert, laat dromen. De nacht brengt magie.

Magische dromen, textiel, draden…MAGISCHE DRADEN.

 

NACHT

Donker is de nacht

droomverslindend.

Hoopvol is de nacht :

Magische draden…

spinnen de DAG.

Rita Meers

 

We kwamen overeen dat we ons zouden laten leiden door de nachtelijke maan in al haar facetten. Een metalen frame geïnspireerd door een tweedimensionale afgeleide maanvorm draagt onze dromen. Zij worden weergegeven in transparante kloskant en andere textiele werkvormen. Om de eenvormigheid van het groepswerk te garanderen kozen we voor de kleuren zwart, zilver en blauw. Zij symboliseren dag en nacht, zon en maan; een spel van licht en schaduw. Onze creaties vormen samen een grote installatie.

 

Resultaat

Laat je verrassen door dit ‘nachtelijk’ GROEPSWERK van KantelinK. Geheimzinnig als de nacht en schitterend als de dag. MAGISCHE DRADEN van licht en schaduw, van dag en nacht.

 

Toekomst

Door de verstrengde corona maatregelen kan onze tentoonstelling in museum De Mindere niet doorgaan op 24 en 25 april 2021. Maar niet getreurd, we hebben toekomstplannen voor onze MAGISCHE DRADEN.