Erfgoeddag 2022

Onder het motto Erfgoeddag maakt school! duikt Erfgoeddag in 2022 in het rijke schoolverleden. Dat gebeurt niet alleen op Erfgoeddag op zondag 24 april, maar voor het eerst ook tijdens een heuse Erfgoeddag-week voor scholen, van maandag 25 april tot vrijdag 29 april.

Tijdens deze Erfgoeddag-week kunnen Haspengouwse scholen een gratis bezoek aanvragen van een ‘Erfgoedklasbak’, een erfgoedverteller die zijn of haar passie met de leerlingen deelt. Geen groot en ambitieus project maar simpelweg een fijn en zinvol lesuur, gevuld met erfgoedvoorwerpen, lokale tradities en verhalen. Ze wakkeren ongetwijfeld de belangstelling voor het verleden aan en laten leerlingen inzien dat het de moeite waard is erfgoed te bewaren voor later.

Lees alvast meer op  Doe mee als Erfgoedklasbak! | FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw.

 

Wil jouw erfgoedvereniging graag ‘op verhaal’ komen in de klas? Wil je als ‘erfgoedexpert’ je passie delen met kinderen of jongeren? Ben jij (óf ken jij) die Erfgoedklasbak die leerlingen weet te boeien met een erfgoedverhaal, -voorwerp, -praktijk…?

Contacteer [email protected] of bel haar: 0494-540 417. Samen bekijken we jouw plannen en schrijven we je in!

 

Faro bezorgt Erfgoed Haspengouw wekelijks een overzicht van enerzijds de scholen die een aanvraag deden en anderzijds de geregistreerde Erfgoedklasbakken. Wij maken dan de match en brengen de partijen bij elkaar (lees: we bezorgen jullie elkaars contactgegevens en vanaf dat moment maken jullie samen afspraken). Erfgoed Haspengouw doet ondertussen extra inspanningen om scholen rechtstreeks aan te spreken om een bezoek van een Erfgoedklasbak aan te bevelen.

 

TIP: Startmoment voor Erfgoedklasbakken

Op 7 december kan je inschrijven voor het Startmoment Erfgoedklasbakken voor de Erfgoeddag(-week) | FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw.

Wie dat wil kan deze onlinevorming meevolgen op groot scherm in Museum De Mindere, op 7 december van 10u tot 11u30. Geef dan je naam door via [email protected]

In februari en maart volgen dan nog live-workshops in Limburg om je teaching skills aan te scherpen…

 

 

Wil je meer lezen over ERFGOEDDAG? FARO geeft ook elk jaar een inspirerende brochure uit.