Standen erfgoedverenigingen- en organisaties Haspengouw

Diverse verenigingen en organisaties stellen hun werking voor. Ontdek wat de heemkundige kring uit jouw gemeente precies allemaal doet en welk aanbod er is in de Haspengouwse musea. Ontdek hier alle deelnemers.

 

Tentoonstellingen

Tijdens de Erfgoedjaarmarkt zijn er 2 tentoonstellingen te bezoeken:

De tentoonstelling ‘Intussen op de kermis’ van fotograaf Jef Hermans brengt de kermissen in Zuid-Limburg in beeld. Kermissen die stilletjes zijn aan het uitdoven.

In de bibliotheek kan je je vergapen aan de indrukwekkende collectie historische kaarten van verzamelaars Erik Van Hove en Raymond Brauns. De kaarten geven een beeld van de ontwikkeling van het Prinsbisdom Luik. De verzamelaars zorgen voor de nodige uitleg.

Geleide rondleiding historische kaarten om 14.30 uur

 

Kinderanimatie

’t Kwasteeltje zorgt weer voor een leuke animatie afgestemd op kinderen tussen 4 en 12 jaar. Spelen, gek doen, ontdekken en creatief zijn! Alles kan, alles mag bij ’t Kwasteeltje.

 

Kleurwedstrijd

Doe mee aan onze kleurwedstrijd en maak kans op een leuke prijs. Wie zijn/haar ingekleurde tekening afgeeft aan de stand van Erfgoed Haspengouw krijgt een presentje. De tekening is gemaakt door Eva Lynen, de cultuurambassadrice van de Stad Bilzen.

 

klik op de prent hieronder, download de tekening, print ‘m af op A3 en inkleuren maar!

 

tekening_eva