Leerlingen van Atheneum Martinusschool in Bilzen starten met een artistiek-erfgoedproject ‘Kiespijn’. De aanleiding van het traject is Erfgoeddag 2018 op zondag 22 april met als centrale thema ‘Kiezen’. Erfgoed Haspengouw bracht de school in contact met MUS-E Belgium, kunstenaar Boumediene Belbachir en Heemkunde Kring Bilisium.

 

Gedurende 10 weken denken de leerlingen na over wat erfgoed is en hoe je kan kiezen voor erfgoed. Welk erfgoed is voor hen belangrijk? Hoe neem je actie om het erfgoed te bewaren? Hoe breng je erfgoed in beeld?

Om dit traject te begeleiden is er gekozen voor fotograaf Boumediene Belbachir. Boumediene is een jonge fotograaf uit Genk. Zijn fotografisch werk over processies en volkscafés viel ons heel erg op. Een niet zo evidente keuze voor een jonge fotograaf met Algerijnse roots. Maar hij neemt verfrissende keuzes in zijn beelden, zijn onderwerpen en zijn aanpak. Een geschikte persoon om jongeren te begeleiden in dit traject.

Het eindresultaat wordt getoond op Erfgoeddag 2018 op zondag 22 april in:

Dienstencentrum De Wijzer
Eikenlaan 24
3740 Bilzen
Van 14.00 tot 18.00 uur

 

Ook in andere regio’s in Vlaanderen worden door erfgoedcellen, FARO en MUS-E Belgium gelijkaardige projecten opgezet n.a.v. Erfgoeddag 2018.