Elst ontruimd… en in Millen… de boer, hij ploegde voort..

geschreven op 08-12-2017 in

← Terug naar overzicht

Zaterdag 16 en zondag 17 december kan je in het cultureel centrum van Millen een tentoonstelling bezoeken over een bijzonder verhaal uit WO I. Op Kerst is het honderd jaar geleden dat de inwoners van het gehucht Elst van de Duitse bezetter te horen kregen dat ze hun huizen moesten verlaten omdat het dorp werd omgevormd tot een gigantisch schietterrein. Het is een haast vergeten stukje geschiedenis, dat de Geschiedkundige Kring van Millen kon reconstrueren. In een tentoonstelling en een publicatie ontdek je het hele verhaal. De tentoonstelling is geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Inkom bedraagt 2 euro, maar je krijgt wel een consumptie hiervoor. Het boek is te koop tijdens de tentoonstelling.

P.C.C Millen, Tikkelsteeg 7, 3770 Millen-Riemst

Zaterdag 16 en zondag 17 december van 10.00 tot 18.00 uur.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone