TAKE CARE traject in Sint-Truiden inspireert

geschreven op 09-10-2017 in

← Terug naar overzicht

Het TAKE CARE traject is opgenomen als praktijkvoorbeeld op cultuurkuur, het platform voor leerkrachten die cultuurprojecten willen opzetten.

Dit traject waarbij erfgoed, woordkunst en de zorgsector werden verenigd is een gezamenlijke inspanning van woordkunstenaar Jee Kast, psychiatrisch ziekenhuis Asster vzw, KCST, Museum DE MINDERE en Erfgoed Haspengouw. Leerlingen van Asster en jongeren van Spika, de jongerenafdeling van Asster, onderzochten tijdens het traject wat psychische gezondheid betekent nu en vroeger. Ze werden ondergedompeld in 175 jaar geschiedenis en in de huidige realiteit van veel jongeren. Er werd diep gegraven in het eigen welzijn en de uitlaatklep was po√ęzie en woordkunst. De resultaten werden voorgesteld tijden Erfgoeddag 2017. Het was geen evident traject, maar het eindresultaat mocht er zeker zijn.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone