Kies het campagnebeeld van Erfgoeddag 2018

geschreven op 03-10-2017 in

← Terug naar overzicht

Erfgoeddag, op zondag 22 april 2018, staat in het teken van ‘Kiezen’. Hoe relevant is dit thema, in deze tijd van overvloed en keuzestress? Het wil aanzetten om na te denken over de vele keuzes die ieder van ons, elke dag opnieuw, maakt, moet maken of voor zich uitschuift.

In lijn met het thema schrijft het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed FARO een wedstrijd uit om het campagnebeeld van Erfgoeddag 2018 te zoeken.

 

De wedstrijd staat open voor iedereen. Je kan een beeld insturen tot en met 20 december 2017, via de Facebook (www.facebook.com/erfgoeddag)  en Instagram (www.instagram.com/erfgoeddag ) van Erfgoeddag.

 

Hoe?Kiezen’ als thema houdt een grote kans in. Want ook jij kan een voorstel voor een campagnebeeld voor Erfgoeddag 2018 insturen. En zoals dat bij eerlijke keuzes gaat, kan iedereen deelnemen. Het maakt niet uit of dit je eerste stappen zijn in de wereld van fotografie, illustratie of strip, je meer ervaring hebt met grafisch ontwerp of je al een ervaren fotograaf bent. Laat je creativiteit de vrije loop en deel je voorstellen met ons!

 

Jury? Fotografen Michiel Hendryckx en Frieke Janssens bekronen als juryleden de terechte winnaar. Ervaren ogen zien immers welk beeld een breed publiek kan aanspreken in aanloop van deze Erfgoeddag.

 

Deelnemen? Heb je zin om deel te nemen aan de wedstrijd? Neem dan zeker het wedstrijdreglement door en kom zo alle technische details te weten. Inzenden kan tot en met 20 december 2017. We maken de winnaar bekend op maandag 15 januari 2018. De gelukkige zal in het voorjaar van 2018 zijn of haar beeld op alle communicatie en promotie van Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel zien verschijnen. Daarbovenop krijg zij of hij ook een geldprijs van 750 euro.

 

Erfgoeddag?  In het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen roept Erfgoeddag op om te kiezen voor erfgoed. Hoe werden lokale verkiezingen vroeger georganiseerd? Hoe bepalen erfgoedinstellingen wat wordt bijhouden? Welke beslissingen brengt het digitale tijdperk? Talloze culturele organisaties organiseren tijdens de jaarlijkse Erfgoeddag een fijne themadag en activiteit. Ze doen dit om de rijkdom en diversiteit van ons roerend en immaterieel cultureel erfgoed opvallend in de kijker te zetten. De erfgoedsector werkt hiervoor erg graag samen met organisaties die op zich niet met erfgoed bezig zijn. Precies omdat samenwerkingen vaak een mooie meerwaarde bieden.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone