Inspiratiedag: Het zevende jaar in Hasselt. Op handen gedragen

geschreven op 30-06-2017 in

← Terug naar overzicht

In augustus 2017 viert Hasselt de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten. De Virga Jesseommegang trekt vier keer door de stad. Ook op andere plaatsen in Vlaanderen gaan vandaag nog tal van processies en ommegangen uit.

Processies hebben niet alleen een zingevende functie, maar versterken tevens de gemeenschapszin en sociale betrokkenheid. Ook maken processies deel uit van het immaterieel cultureel erfgoed.

Tal van organisaties en vele vrijwilligers koesteren deze tradities en willen ze doorgeven aan volgende generaties. Op handen gedragen wil hen samenbrengen en ondersteunen. Want door het uitwisselen van kennis en ervaringen kan het processiegebeuren in Vlaanderen worden versterkt. Daarom nodigen verschillende partners geïnteresseerden uit om deel te nemen aan deze inspiratiedag.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone