Themacafé: Meer dan (mergel)steen alleen

geschreven op 06-06-2017 in

← Terug naar overzicht

Heb je interesse in de mergelgeschiedenis van Riemst? Ken je zelf nog verhalen of gebruiken gelinkt aan de mergelgroeves? Of ben je in bezit van een collectie of archiefstukken over mergel? Dan ben je van harte welkom op ons eerste themacafé. Het wordt een gezellige avond waarbij we verhalen, kennis en ervaringen over dit veelzijdige onderwerp uitwisselen. De focus ligt vooral op tradities, ambachten en vele toepassingen in de landbouw en voedselproductie.

Wanneer: maandag 25 september 2017 om 20.00 uur

Locatie: ‘t Grotterieke, Gielenstraat 18, 3770 Zichen-Zussen-Bolder

Eigenaar en uitbater van ’t Grotterieke, Mon Heynen, geeft vooraf een rondleiding in de groeve. Deze start stipt om 18.45 uur. Alle geïnteresseerden kunnen hieraan gratis deelnemen.

Inschrijven: 011-70 18 30 of info@erfgoedhaspengouw.be met vermelding of je ook aan de rondleiding deelneemt.

 

Extra informatie:

Sinds januari 2017 is Katrien Houbey, projectmedewerker bij Erfgoed Haspengouw, actief in Zichen. Samen met vrijwilligers Mark Dusar en Laura Mesotten inventariseert ze de collectie blokbrekersmateriaal van bergloper, gids en verzamelaar Luck Walschot. Deze collectie belicht slechts een gedeelte van het mergelverhaal. Via dit themacafé wil Erfgoed Haspengouw, in samenwerking met Heemkunde Kanne, Heemkunde Falla-Meirs en Heemkunde Sint-Servaas, alle aspecten in kaart brengen en samen het erfgoedverhaal van de mergelgroeves ontsluiten. Jouw inbreng is hiervoor cruciaal.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone